الاثنين، 5 مايو 2014

طريقة عمل الكيكة الاسفنجية بطريقة سهله جدا وناجحة 100%




طريقة عمل الكيكة الاسفنجية بطريقة سهله جدا وناجحة 100%

عايزة تعملي تورتة في البيت ومش مكلفه ؟؟؟

وناجحه بنسبة 100% واحلى من الجاهزة بكتييير 

ركزي معايا اوي

روحي للعطار وقوليله عايزة نصف كيلو دقيق تورتة جاهز 


يعني ايه دقيق تورته جاهز ؟؟؟


يعني مش دقيق وبس ، لالالا 


دقيق وعليه محسنات كيك واضافات تانيه 


يبقى نقول دلوقتي المقادر بتاعتنا 


المقـــــــادير


نصف كيلو دقيق تورتة جاهز من عند العطار 


وعدد من 6 : 7 بيضات ( حسب حجم البيض ) 


و 100 جرام ماء دافئ 


الطريقة 


نقوم بتشغيل الفرن على درجة حرارة 280 

- نضع كل المكونات في اناء 

- وباستخدام المضرب الكهربائي يتم خلطهم جيدا لمدة 10 : 12 دقيقة 


- وتوضع في صينيه مقاس 26 

وتوضع بالفرن لمدة 30 : 40 دقيقة تقريبا 

لاتقومي بفتح باب الفرن الا بعد 20 دقيقة 

وبعد مايتم سواها في الفور تقلبيهاعلى صينيه 

ويتم تقسيمها على 3 طبقات 


ملحوظة هامة : 

مينفعش الصينية بعد ماتطلعيها من الفرن تسيبيها تبرد من قبل ماتقسميها على 3 
طبقات 

لازم تتقسم فور نزولها من الفرن 


والتجميل على ذوقك 


بالهنا 









0 التعليقات:

إرسال تعليق